Collectedoel september: BEAM

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand september 2021 zijn bestemd voor BEAM en de Voedselgroep Culemborg.

BEAM

BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jou – via verschillende media – wil inspireren om te groeien in je geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus, waardoor jij op jouw beurt meer liefde en positiviteit zichtbaar kunt maken in onze maatschappij.

Licht in de Bijbel

Vanaf het begin van de wereld was het God die sprak. Zo krachtig dat het licht (BEAM) ging schijnen en nog steeds schijnt. Vanuit Zijn liefde voor de wereld stuurde Hij zijn zoon Jezus als licht van de wereld.

God zei: ‘Er moet licht komen‘, en er was licht. God zag dat het licht goed was (Genesis 1:3).

In de bergrede roept Jezus op je licht te laten schijnen; dat is: een positieve en liefdevolle bijdrage leveren aan het leven van alledag en zo bouwen aan Gods Koninkrijk (Matteüs 5:14-16). Je kunt in je eentje een lichtstraal laten schijnen, maar met meerdere stralen bij elkaar, kunnen we een bundel van stralen vormen die de wereld inschijnt.

BEAM in de Bijbel

Dit licht is de inspiratie en basis van de keuze voor de naam van het jongerenmerk van de EO. Het engelse woord BEAM betekent ‘schijnen, stralen, uitstralen’ en ‘straal’ of ‘lichtbundel’. In het BEAM-logo kun je die lichtbundel ook herkennen.

BEAM vind je online met video’s, artikelen, foto’s, columns en andere content op de BEAM-website, via social media, bij evenementen, in het BEAM-magazine en op events als de Jongerendag.

Al deze activiteiten wordt gefinancierd uit giften. De Ichthusgemeente wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Bijdragen aan de collecte kan ook via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Omdat we niet fysiek (allemaal) samenkomen, kun je jouw bijdragen ook zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.