Collectedoelen oktober 2022: Passie voor Haïti

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand oktober 2022 de volgende goede doelen ondersteund:

  • Passie voor Haïti, dat zich inzet om de bevolking van het gebied dat het zwaarste door diverse orkanen is getroffen te helpen bij de wederopbouw.
  • Voedselgroep Culemborg

Passie voor Haïti

Haïti zit al sinds jaren in een diepe politieke en economische crisis. Het land is nog lang niet hersteld van de verwoestingen die in de afgelopen jaren door het natuurgeweld zijn aangericht.

De stichting Passie voor Haïti helpt vanuit Culemborg bij de wederopbouw in Polduc, in het uiterste westen van het land.door steun te verlenen aan diverse projecten die lokaal opgezet worden.

Eén van die projecten is een landbouwproject. Stukje bij beetje zijn de heuvels ontgonnen en landbouwrijp gemaakt. Dit is nog gewoon ouderwets met de hand gedaan onder het motto: vele handen maken licht werk. Zo is er inmiddels op zeven plekken bij boeren grond ontgonnen. Ondertussen waren er gewassen als paprika, courgette en diverse soorten bonen gezaaid en opgekweekt tot plantjes. Daarna hebben de dorpsbewoners gezamenlijk de plantjes uitgezet. De handmatige bewerking kost tijd en de regen zorgt er soms ook voor dat er niet gewerkt kan worden. Bovendien moest ook nog de weg vernieuwd worden om alle spullen ter plekke te kunnen afleveren. De partnerorganisatie van Passie voor Haïti heeft dat perfect geregeld.

De Ichthusgemeente wil graag door middel van de collectes in oktober een bijdrage aan deze projecten geven.

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Elke zondag is er ook een collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je jouw bijdragen natuurlijk ook zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.