Collectedoel maart: Teule Kenya

In maart 2021 zijn de collectes in de Ichthusgemeente bestemd voor Teule Kenya en voor de Voedselgroep Culemborg.

Teule Kenya

Teule werkt als christelijke non-profit organisatie onder de straatkinderen van Nairobi. Er is een team van sociaal werkers dat zich inzet om de familie van de kinderen  (als die gevonden kan worden!) te ondersteunen bij de opvoeding. Ook de kinderen worden begeleid alsmede de leerkrachten, omdat veel van deze kinderen door hun leven op straat getraumatiseerd zijn en speciale aanpak nodig hebben.

Teule heeft ook een kindertehuis, Chombo Cha Upendo, dat zoveel betekent als “Voorwerp van liefde”. Het kinderhuis bevindt zich in Oloitokitok, aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Weeskinderen en kinderen die misbruikt of verwaarloosd werden of voor die door bepaalde culture praktijken beschadigd zijn vinden er een liefdevolle en veilige omgeving. Er wonen ruim 70 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18+. Ze gaan ook naar de basisschool die Teule in de naaste omgeving stichtte, waar ze samen met kinderen uit dezelfde buurt naar de basisschool gaan. Als ze die doorlopen hebben, gaan ze naar een kostschool voor middelbaar onderwijs, waarbij Teule in het contact met de school blijft fungeren als hun “ouders”, terwijl Chombo Cha Upendo hun “thuis” is waar ze regelmatig de weekenden doorbrengen en gedurende de vakanties wonen.

De medewerkers van Teule voorzien niet alleen in de dagelijkse behoeften van de kinderen, ze zijn ook opgeleid om kinderen met trauma’s en gedragsproblemen te begeleiden. Zo helpen ze de kinderen te groeien tot volwassenheid. Tot die tijd worden de kinderen geholpen bij de verwerking van hun verleden en bij het vinden van een weg naar en betekenisvol leven.

Ichthus ondersteunt Teule als sinds 2001 en ook nu willen we dit werk graag ondersteunen.

Geven kan via de collectezak – cash of met de GIVT-app – maar je kunt natuurlijk ook geld overmaken naar de bankrekening met vermelding: “maandproject” of “Teule”.

Voedselgroep Culemborg

Bovendien is er op de eerste zondag in maart een extra collecte-in-natura, bestemd voor de voedselbank van Voedselgroep Culemborg. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc

Foto: (top) kinderen spelen met kralen
In artikel: Vreugedansje van enkele oudere meisjes in Chombo Cha Upendo