Collectedoel juni: Open Doors

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand juni zijn bestemd voor het werk van Open Doors en de Voedselgroep Culemborg.

Open Doors

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die op de bres staat voor vervolgde christenen en hen steunt ongeacht hun kerkelijke gezindte. Ze gaat uit van de gedachte, dat de kerk van Jezus Christus niet verdeeld is in een lijdende kerk en een kerk die in vrijheid het evangelie verkondigt. Alle christenen delen in het lijden:

Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee 1 Korintiërs 12:26.

Die verbondenheid komt tot uitdrukking in de activiteiten van Open Doors:

  • Het verspreiden van Bijbels, bijbelstudiematerialen en andere communicatiemiddelen, het geven van kaderopleidingen en het verlenen van praktische hulp.
  • Door christenen in bedreigde en onstabiele gebieden voorn te bereiden op mogelijke vervolging en lijden.
  • Door christenen in de vrije wereld in te lichten over de wereldwijde christenvervolging, zodat ze kunnen meevoelen met vervolgde christenen meevoelen en aangemoedigd worden hen actief te helpen en voor hen te bidden.

In juni zijn er een paar Open Doors activiteiten:

  • Zondag voor de Vervolgde Kerk – 12 juni
  • Nacht van gebed – nacht van 17 op 18 juni

De vervolging van christenen blijft wereldwijd toenemen. Het aantal christenen dat om hun geloof vervolgd wordt, is groter dan ooit: 360 miljoen (!). En voor het eerst in twintig jaar staat Noord-Korea niet meer op de eerste plaats in de Ranglijst Christenvervolging. Bijzonder schrijnend is de situatie ook in Nigeria, één van de engste landen om christen te zijn op dit moment. Er was de afgelopen maanden een explosie van religieus geweld. Bijna dagelijks vinden er aanslagen plaats. In het eerste kwartaal van 2022 werden bijna 900 mensen gedood, van wie de meesten christenen waren.
“Jammer genoeg is Nigeria een voorbeeld voor wat er gebeurt in heel West-Afrika – de agenda en tactiek van extremistische groeperingen worden overgenomen in andere landen zonder enige consequenties”, zegt Illia Djadi, een Open Doors-onderzoeker voor de Sub Sahara-regio.

De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Open Doors van harte.

Meer over Open Doors
Open Doors voor kinderen
Foto: Open Doors

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.