Collectedoel juni: Open Doors

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand juni zijn bestemd voor het werk van Open Doors en de Voedselgroep Culemborg.

Open Doors

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die op de bres staat voor vervolgde christenen en hen steunt ongeacht hun kerkelijke gezindte.

Dat doet Open Doors door vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd te versterken, toe te rusten en aan te moedigen tot wereldevangelisatie. Daartoe roept Open Doors kerken en individuele christenen op tot gebed. Maar tevens spant ze zich in om:

  • Bijbels, bijbelstudiemateriaal en andere communicatiemiddelen te verspreiden.
  • kaderopleidingen te het geven en praktische hulp te verlenen.
  • christenen in bedreigde en onstabiele gebieden voor te bereiden op mogelijke vervolging en lijden.
  • christenen in de vrije wereld te informeren over christenvervolging, zodat ze met vervolgde christenen meevoelen en hen actief helpen.

De achterliggende gedachte is, dat de kerk van Jezus Christus niet verdeeld is in een lijdende kerk en een kerk die in vrijheid het evangelie verkondigt. Alle christenen delen in het lijden:

Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee 1 Korintiërs 12:26.

Pastor in Irak

De Irakese Daniël weet wat het is om te vluchten voor je leven. Op 16-jarige leeftijd keek hij de dood in de ogen toen al-Qaida aanslagen pleegde in zijn woonplaats Bagdad. Ruim tien jaar later brak in Irak de oorlog uit. Daniels ouders verlieten het land, maar Daniel besloot zelf te blijven. Tot op de dag van vandaag is hij tot steun en toeverlaat voor veel Iraakse christenen.

In de video onder dit artikel geeft Daniel je een inkijkje in zijn leven als pastor in het naoorlogse Irak. Hoe werd hij pastor? Wat drijft hem om in Irak te blijven? Waar ziet hij hoop?

De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Open Doors van harte.

Meer info over Open Doors

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Omdat we niet fysiek (allemaal) samenkomen, kun je jouw bijdragen ook zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.