Collectedoel juli: Steun Messiasbelijdende Joden

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand juni zijn bestemd voor het werk van de stichting Steun Messiasbelijdende Joden en de Voedselgroep Culemborg.

Steun Messiasbelijdende Joden

De stichting “Steun Messiasbelijdende Joden” wil materiële en immateriële steun verlenen aan Joden die Jezus als de Messias belijden.

De Joden hebben de eeuwen door geleden onder vervolgingen en antisemitisme. De poging van Nazi-Duitsland om dit volk uit te roeien, hebben velen van hen, ook in Nederland, doen besluiten te emigreren naar de staat Israël. Maar helaas gebeurt het dat Messiasbelijdende Joden in Israël opnieuw te maken hebben met bespotting, inbreuk op hun vrijheid van meningsuiting en godsdienstige vergadering – van de kant orthodoxe Joden en de Israëlische overheid. Daarbij worden zij dikwijls ook niet opgemerkt door de christelijke kerk. De stichting wil proberen om hen te bemoedigen door ons gebed en – waar nodig – financiële steun.

Projecten

De projecten die de stichting ondersteunt worden uitgevoerd door de Messiasbelijdende gemeenten en hun voorgangers. Ze zijn heel divers: evangelisatie vanuit diverse Messiasbelijdende gemeenten, diaconale projecten als een gaarkeuken, verslavingszorg, ondersteuning van dienstplichtige jongeren, armenzorg, een verzorgingshuis voor bejaarden en een school. Maar ook het Institute of Justice, dat Pro Deo slachtoffers van menselijke onderdrukking en religieuze discriminatie bijstaat en tracht de toepassing van het recht in Israël, de Palestijnse Autoriteit en Gaza te bevorderen.

De Messiasbelijdende gemeenten in Israël zien de relevantie van de Bijbelse boodschap voor hun samenleving en zetten graag in op verspreiding van de Bijbel (Oude en Nieuwe Testament) en toerusting. Daarom wordt er ook steun gegeven aan diverse manier van toerusting in geschrift en via internet-  via uitgeverij HaGefen Publishing (de wijnstok) in Gedera, The Bible Society in Israël (Bijbelgenootschap in Israël) te Jeruzalem en het Israël College of the Bible in Netanya.

Hieraan wil de Ichthusgemeente graag aan bijdragen met collectes t.b.v. The Bible Society in Israël.

 

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.