Collectedoel juli: Stichting Steun Messiasbelijdende Joden

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand juli zijn bestemd voor de stichting Steun Messiasbelijdende Joden en de Voedselgroep Culemborg.

Steun Messiasbelijdenden Joden

De stichting “Steun Messiasbelijdende Joden” wil materiële en immateriële steun verlenen aan Joden die Jezus als de Messias belijden. Ze doet dit vanuit een bijbels-theologische motivering.

Drijfveer

De kerk is voortgekomen vanuit de verkondiging van het evangelie dat God aan Israël gegeven heeft. Jezus, de Messias van Israël en het Hoofd van de christelijke gemeente was als mens een Jood (Johannes 4:22; Hebreeën 2:17). Omdat de christelijke kerk Jezus erkent als enige Zaligmaker, wil zij van Hem getuigen, wereldwijd (Handelingen 4:12; Matteüs 28:19).

Doelen

Gezien vanuit de Bijbel heeft de christelijke gemeente ook een taak naar het Joodse volk toe. De gelovigen in Jezus Christus zijn geroepen om de Joden jaloers te maken op het heil dat Jezus de Messias brengt (Romeinen 11:11). Daarom zou de christelijke kerk tot het Joodse volk willen spreken over Jezus als hun en onze Messias. Gelet op de historie van Jodenvervolgingen, ook door christenen en ‘christelijke’ naties , is het bijna niet mogelijk dat gelovigen ‘uit de volkeren’ dat rechtstreeks in Israël doen. De stichting wil de Messiasbelijdende Joden in Israël helpen in hun taak om in woord en daad van het evangelie te getuigen.

De Joden hebben de eeuwen door geleden onder vervolgingen en antisemitisme. De poging van Nazi-Duitsland om dit volk uit te roeien, hebben velen van hen, ook in Nederland, doen besluiten te emigreren naar de staat Israël. Maar helaas gebeurt het dat Messiasbelijdende Joden in Israël opnieuw te maken hebben met bespotting, inbreuk op hun vrijheid van meningsuiting en godsdienstige vergadering – van de kant orthodoxe Joden en de Israëlische overheid. Daarbij worden zij dikwijls ook niet opgemerkt door de christelijke kerk. De stichting wil proberen om hen te bemoedigen door ons gebed en – waar nodig – financiële steun.

Projecten

Om deze doelen te bereiken, ondersteunt de stichting diverse projecten die door de Messiasbelijdende gemeenten en hun voorgangers worden uitgevoerd. Dat zijn bijvoorbeeld evangelisatie vanuit diverse Messiasbelijdende gemeenten, maar ook diaconale projecten als een gaarkeuken, verslavingszorg, ondersteuning van dienstplichtige jongeren, armenzorg, een verzorgingshuis voor bejaarden en een school. Maar ook het instituut of Justice, dat pro Deo opkomt voor slachtoffers van menselijke onderdrukking, religieuze discriminatie en de vrijheid en toepassing van de wet in Israël, de Palestijnse Autoriteit en Gaza tracht te bevorderen.

Messiasbelijdende Joodse voorgangers in Israël hebben te kennen gegeven dat toerusting van groot belang is. Daarom wordt steun gegeven aan diverse manier van toerusting in geschrift en via internet-  via uitgeverij HaGefen Publishing (de wijnstok) in Gedera, The Bible Society in Israël (Bijbelgenootschap in Israël) te Jeruzalem en het Israël College of the Bible in Netanya steun gegeven aan diverse manier van toerusting in geschrift en via internet.

Bijbelgenootschap Israël

Het verspreiden van de hele Bijbel, zowel Oude als Nieuwe Testament, is van groot belang voor de Messiasbelijdende Joden. Zo kunnen zij naar hun volksgenoten getuigen van hun Redder Jezus de Messias.

Met steun de stichting “Steun Messiasbelijdende Joden” is een parallel-Bijbel in het Hebreeuws en in het Arabisch uitgegeven. Zo kunnen Messiasbelijdende Joden spreken met nog niet in Jezus gelovende Arabieren. Ook kunnen Arabische christenen met nog niet in Jezus gelovende Joden in gesprek gaan.

Ook kon heel de Bijbel in het Hebreeuws op internet geplaatst worden. Zo kunnen Joden (onopgemerkt door anderen!) thuis het Nieuwe Testament lezen en bestuderen. Zie de website haktuvim.co.il

De Ichthusgemeente wil met name het project “Bijbelgenootschap in Israël” ondersteunen.

Meer over dit project: https://messiasbelijdendejoden.nl/projecten/bijbelgenootschap-israel/

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Omdat we niet fysiek (allemaal) samenkomen, kun je jouw bijdragen ook zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.