Collectedoel augustus: Present Culemborg

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand augustus zijn bestemd voor de Present Culemborg en de Voedselgroep Culemborg.

Stichting Present

De stichting Present is een organisatie die bruggen slaat tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als “makelaar in vrijwilligerswerk” biedt Present de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Om incidenteel een klus van een dagdeel te klaren of zich voor langere tijd beschikbaar te stellen voor activiteiten waarvoor inzet van vrijwilligers gezocht wordt.

Drijfveer

Wat hebben wij veel ontvangen om van te genieten en om van te delen met anderen. Present wil zich laten inspireren door de persoon van Jezus Christus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt ons tot navolging. Tegelijk wil Present iedereen van welke levensovertuiging dan ook welkom heten om gezamenlijk iets van onze tijd te geven en van de ander te ontvangen.

Doelen

Enerzijds wil Present mensen die om de een of andere reden in problemen geraakt zijn en/of in een sociaal isolement terecht gekomen zijn een helpende hand bieden – als aanvulling op andere maatschappelijke of medische hulp die zij krijgen. Present geeft daarom in overleg met de professionele hulpverlening praktische hulp – bijvoorbeeld door (samen met de hulpontvanger) een verwaarloosd huis of tuintje op te knappen. In andere gevallen is er sprake van sociale hulp, wat kan variëren van een (groeps)wandeling of een spelletjesmiddag met bewoners van een zorginstelling.

Anderzijds gelooft Present, dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en voor de samenleving. Maar de kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn en zo een beweging op gang brengen, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Zo worden generaties, wijken, straten, buren, collega´s en culturen worden met elkaar verbonden.

Present in Culemborg

Present Culemborg (dat statutair valt onder de stichting Present West-Betuwe) werkt als als zelfstandige stichting volgens de landelijke Present-richtlijnen. Present is voor de Ichthusgemeente geen vreemde: één van de oprichters en de eerste coördinator kwam uit de Ichthusgemeente, diverse gemeenteleden hebben in de loop der jaren een bestuursfunctie bekleed. En niet te vergeten: de Ichthusgemeente levert ook een aantal vrijwilligers aan Present Culemborg.

Geen wonder dat de Ichthusgemeente dit project van harte ondersteunt met de opbrengst van de collectes in de maand augustus.

Meer over Present Culemborg

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

foto: Present Nederland

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.