Collectes in oktober 2020: Passie voor Haïti

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand oktober 2020 de volgende goede doelen ondersteund:

  • Passie voor Haïti, dat zich inzet om de bevolking van het gebied dat het zwaarste door diverse orkanen is getroffen te helpen bij de wederopbouw.
  • Voedselgroep Culemborg

Passie voor Haïti

Haïti zit al sinds jaren in een diepe politieke en economische crisis. Het was al heel lang het armste land in Amerika en heeft al lang behoefte aan een stabiele en daadkrachtige regering. Er is een tekort aan voedsel en benzine, de inflatie is torenhoog. Corruptie is er schering en inslag. En de coronacrisis maakt het er niet beter op.

Ondertussen is het land nog lang niet hersteld na de orkanen die in de afgelopen jaren zoveel verwoestingen hebben aangericht.

De stichting Passie voor Haïti helpt vanuit Culemborg bij de wederopbouw in Polduc, in het uiterste westen van het land (op de kaart bij het cijfertje 7 boven Les Cayes).

Passie voor Haïti zet zich in om een degelijk huis te bouwen, dat niet alleen dagelijks onderdak biedt aan een gezin, maar ook kan dienen als schuilplaats voor meerdere inwoners  van het dorp bij slecht weer. Dit jaar is het huis waarmee begonnen was voorzien van een dak. Dat is nu bewoonbaar en wordt verder netjes gemaakt.

Een volgend project is om nog meer huizen in het dorp Polduc op te knappen. Nu het regenseizoen is begonnen en er ook weer orkanen dreigen is het van levensbelang om een goed dak boven het hoofd te hebben. Wat je nu regelmatig ziet zijn huizen met een dak van stukken plastic of zeiltjes, maar met een beetje regen gaat dat enorm lekken.

Hier in Nederland brengt de stichting middelen bijeen in door o.a. wraps te verkopen en soortgelijke acties. Maar als Ichthusgemeente willen we ook graag helpen om door onze collectes in oktober de financiële middelen een boost te geven.

Extra collecte Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.