Collectedoel oktober : Passie voor Haïti

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand oktober de volgende goede doelen ondersteund:

  • Passie voor Haïti, dat zich inzet om de bevolking van het gebied dat het zwaarste door diverse orkanen is getroffen te helpen bij de wederopbouw.
  • Voedselgroep Culemborg

Passie voor Haïti

Haïti zit in een diepe politieke en economische crisis. Het was zo al het armste land in Amerika en zit al zes maanden met een demissionaire regering. Er is een tekort aan voedsel en benzine, de inflatie gaat door het dak en de munt stort in elkaar. Corruptie is er schering en inslag.

Ondertussen is het land nog lang niet hersteld na de orkanen die in de afgelopen jaren verwoestingen hebben aangericht.

De stichting Passie voor Haïti helpt vanuit Culemborg bij de wederopbouw in Polduc, in het uiterste westen van het land (op de kaart bij het cijfertje 7 boven Les Cayes).

Vena, één van de drijvende krachten van Passie voor Haïti, bezocht eerder dit jaar haar geboortedorp Polduc. Ze schrijft erover:

Vanzelfsprekend was het fijn om weer even in mijn geboorteland te zijn! Maar ook verdrietig om te zien hoe het land achteruit gaat en hoe de bevolking daaronder lijdt. Het was ook een beetje vreemd om in mijn geboorteplaats Polduc te zijn, waar ik ruim 6 jaar niet geweest was. Een paar jaar na het orkaangeweld is het land nog steeds kaal. Er zijn wel wat huisjes gebouwd, maar niet zoveel als nodig. Het is gewoon een heel ander dorp. Het leven daar was altijd al moeilijk, maar nu is dat nog erger. Het is echt elke dag vechten om te overleven. Er is wel een plaatselijke organisatie die hulp biedt, maar alleen aan mensen die geen familie in het buitenland hebben.

Passie voor Haïti zet zich in om een degelijk huis te bouwen, dat niet alleen dagelijks onderdak biedt aan een gezin, maar ook kan dienen als schuilplaats voor meerdere inwoners  van het dorp bij slecht weer. Er ligt inmiddels een degelijk fundament, er wordt gebouwd aan de muren en voor het regenseizoen begint, hoopt men ook het dak te kunnen plaatsen. Hier in Nederland brengt de stichting middelen bijeen in door o.a. wraps te verkopen en soortgelijke acties. Maar als Ichthusgemeente willen we ook graag helpen om door onze collectes in oktober de financiële middelen een boost te geven.

Extra collecte Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.