Collectes november 2020: JobHulp Culemborg

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand november 2020 de volgende goede doelen ondersteund:

  • JobHulp Culemborg, dat werkzoekenden ondersteunt bij het zoeken naar een nieuwe baan door ze persoonlijk bij te staan.
  • Voedselgroep Culemborg

JobHulp Culemborg

In november 2020 zijn de wekelijkse collectes bestemd voor JobHulp Culemborg. In 2014 is in Culemborg een initiatief geboren waarin werkzoekers elkaar ondersteunen. Na een aantal geslaagde JobGroep-trajecten in Culemborg zijn de JobMaatjes in het leven geroepen, om ook na JobGroep persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Inmiddels zijn er al meer dan 26 JobGroep-sessies gegeven en heeft ongeveer 50% van de deelnemers een nieuwe baan gevonden!

Ook in deze tijd, waarin corona ons leven op z’n kop zet, staat JobHulp Culemborg voor je klaar. We hebben in kleine groepjes de groepsbijeenkomsten weer opnieuw opgestart, en de individuele begeleiding loopt nog steeds gewoon door. Dit kan telefonisch, via videobellen, of zelfs fysiek, waarbij we vanzelfsprekend rekening houden met de afstand van 1,5 meter en de andere richtlijnen van het RIVM.

De projecten van JobHulp Culemborg zijn hard nodig in een tijd waarin het steeds meer mensen overkomt: het verlies van een baan. Vaak gebeurt er meer met je dan je verwacht. Je verliest niet alleen je collega’s, dagritme en inkomen, maar in meerdere of mindere mate ook doel, zin en richting in je leven. Het lukt lang niet iedereen om op eigen kracht een nieuwe baan te vinden.

Het project JobGroups is een initiatief van, voor en door werkzoekenden die elkaar steunen en inspireren. Het project wordt o.a. ondersteund door de kerken en fondsen en is vrij toegankelijk voor iedereen. Inmiddels heeft er al twaalf keer een JobGroups in Culemborg plaatsgevonden.

Het project JobHulpMaatje probeert werkzoekenden te ondersteunen door hen te koppelen aan een maatje. Want het verlies van een baan heeft heel veel invloed. Niet alleen op je dagbesteding, dagritme en inkomen, maar ook op (verlies aan) zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. Het is dan een enorme steun als er iemand met raad en daad naast je staat en die je motiveert en aanmoedigt: een JobHulpMaatje!

Je kunt dit werk steunen door JobHulpMaatje te worden, maar ook door giften. De Ichthusgemeente steunt JobHulpMaatje door middel van de collecteopbrengst in november 2020.

Extra collecte Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.