Collectedoel november: Alpha

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand november 2019 naar Alpha. Alpha is: met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doen de deelnemers aan Alpha! Iedereen kan met al z’n vragen komen en met de andere deelnemers doorpraten over interessante onderwerpen. Wereldwijd volgden inmiddels ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Hoe werkt Alpha?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over de zin van het leven of over het christelijk geloof. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Samen denken de deelnemers na over vijftien inspirerende onderwerpen. Daarbij komt iedereen met zijn eigen vragen en ideeën, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd, wat helpt om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd is er een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er ruimte om in vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of -weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

De Ichthusgemeente ondersteunt graag deze manier om mensen kennis te laten maken met Jezus Christus en wil daar ook financieel aan bijdragen.

Meer  over Alpha

Extra collecte Voedselbank

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.