Collectedoel mei: Kindertehuis Noahs Ark

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand mei 2018 naar Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda (NACMU). Deze christelijke organisatie, opgericht in 1999, bevindt zich even buiten de stad Mukono in centraal Oeganda en biedt een thuis aan meer dan 170 achtergelaten en mishandelde kinderen. Meer dan 300 kinderen uit de armste families krijgen gratis onderwijs en een kliniek biedt goede en betaalbare gezondheidszorg aan.

Het motto van Noah’s Ark is: “From nobody to somebody”, van niemand tot iemand. Door goede zorg, liefde en onderwijs kunnen kinderen die door hun omgeving tot “niemand” zijn bestempeld weer een “iemand” kunnen worden, volwaardige leden van de samenleving.

Het onderwijs bestaat uit kleuterschool, basisschool en voortgezet onderwijs gecombineerd met een beroepsopleiding. Om daarvan een beeld te geven: de leerlingen gaan van hun 6de tot 12de jaar naar de basisschool. Het vakkenpakket bestaat uit onder meer maatschappijleer, Engels, godsdienst, muziek en drama, aardkrijskunde rekenen en bewegingsonderwijs. Ook zijn er iedere week extra activiteiten zoals sport en spel, een debat of een quiz.

Iedere leerling krijgt een warme lunch, voor veel kinderen uit de dorpen de enige fatsoenlijke maaltijd van die dag. Na de maaltijd poetsen alle leerlingen hun tanden voor een gezond gebit. De school heeft een bibliotheek met zo’n 1000 boeken en een goed uitgerust computerlokaal. De leraren willen het beste uit ieder kind naar voren halen en brengen hen waardevolle kennis en vaardigheden voor de toekomst bij.

Noah’s Ark is toegewijd aan God, de lokale gemeenschap, duurzaamheid en natuurlijk de kinderen. Alle medewerkers zijn Ugandees, op enkele vrijwilligers en zendelingen die de organisatie steunen na.

De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Noah’s Ark van harte.

Meer info over Noah’s Ark

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Foto: Noah’s Ark