Collectedoel maart: Teule Kenya

In maart wordt er in de Ichthusgemeente gecollecteerd voor Teule – Kenya.

Teule werkt als christelijke non-profit organisatie onder de straatkinderen van Nairobi. De medewerkers voorzien in de fysieke en emotionele behoeften van de kwetsbare kinderen, door ze onderdak te verlenen en door ze te helpen groeien tot volle wasdom. Tot ze volwassen zijn, worden de kinderen geholpen bij de verwerking van hun verleden en bij het vinden van een gelukkige toekomst.

In Oloitokitok wonen in het kinderhuis Chombo Cha Upendo circa 65 kinderen die geen ouders meer hebben of niet door hen verzorgd (kunnen) worden, variërend in leeftijd van ca. 3 tot 16 jaar. Ze gaan naar school: de basisschool van Teule (Kibo Slopes Acadamy), middelbaar en beroepsonderwijs in de omliggende plaatsen. Er is een boerderij die voorziet in melk, groenten en water. Ook de mensen uit de buurt kunnen deze producten daar kopen. De benodigde energie wordt deels zelf geproduceerd: zonnepanelen zorgen voor elektriciteit, op de boerderij wordt gewerkt aan een biogas installatie. Zo is Chombo Cha Upendo voor een deel zelfvoorzienend.

Meer over Teule

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag in maart een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.