Collectedoel juni: Open Doors

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand juni 2018 naar Open Doors. Deze interkerkelijke organisatie staat op de bres voor vervolgde christenen en steunt vervolgde christenen ongeacht hun kerkelijke gezindte.

Dat doet Open Doors door vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd te versterken, toe te rusten en aan te moedigen tot wereldevangelisatie. Daartoe roept Open Doors kerken en individuele christenen op tot gebed. Maar tevens spant ze zich in om:

  • Bijbels, bijbelstudiemateriaal en andere communicatiemiddelen te verspreiden.
  • kaderopleidingen te het geven en praktische hulp te verlenen.
  • christenen in bedreigde en onstabiele gebieden voor te bereiden op mogelijke vervolging en lijden.
  • christenen in de vrije wereld te informeren over christenvervolging, zodat ze met vervolgde christenen meevoelen en hen actief helpen.

De achterliggende gedachte is, dat de kerk van Jezus Christus niet verdeeld is in een lijdende kerk en een kerk die in vrijheid het evangelie verkondigt. Alle christenen delen zowel in het lijden als in een grote opdracht:

Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee 1 Korintiërs 12:26.
Maak alle volken tot mijn ​leerlingen Matteüs 28:19.

Iemand van Open Doors schrijft:

“Enkele maanden geleden bracht ik een bezoek aan christenen in Irak. Mensen die net als ik geloven in Jezus, maar om die reden alles dreigen kwijt te raken… of al kwijt zijn: hun thuis, hun familie en vrienden, de toekomst waarop ze hoopten. Maar wat hebben juist deze mensen mij veel gegeven!
Te midden van de wanhoop ontmoette ik gelovigen die de moed niet opgaven. Gedreven door de nood om hen heen, zetten pastors en priesters zich in om anderen tot steun te zijn. Door er voor hen te zijn. En door met alles wat in hen zit, de hulp die organisaties als Open Doors bieden, door te geven. Ze komen in beweging voor een vervolgde kerk, waarvan zij zelf deel uitmaken. Zij leerden me wat het betekent om Jezus te volgen in moeilijke omstandigheden. En toen ik weer vertrok, wilden zij graag voor mij bidden!
In Irak heb ik ervaren dat onze broers en zussen daar voor het geloof gaan. Ze geven ons geweldig inspirerende voorbeelden van vertrouwen in God. En bij dit alles weten ze zich in gebed met ons verbonden.”

De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Open Doors van harte.

Meer info over Open Doors

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.