Collectedoel juni: Open Doors

De opbrengst van de collectes tijdens de diensten van de Ichthusgemeente gaat in de maand juni 2019 naar Open Doors. Deze interkerkelijke organisatie steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en aanmoedigen tot wereldevangelisatie, door

  • de verspreiding van Bijbels, bijbelstudiemateriaal en andere communicatiemiddelen.
  • kaderopleidingen en praktische hulpverlening, zoals traumazorg en noodhulp.
  • in bedreigde en instabiele gebieden christenen voor te bereiden op mogelijke vervolging en lijden.
  • christenen in de vrije wereld te informeren over christenvervolging, zodat ze kunnen meevoelen met vervolgde christenen en zich inzetten om hen actief te helpen.

De motivatie wordt geput uit de woorden van 1 Korintiërs 12:26: “Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee“.


Het verhaal van Bao* uit Vietnam

“Waarom moet ik dit doen? Waarom moet ik kinderbijbels onder grote kerken verspreiden?” Bao uit Vietnam snapt er weinig van als hem gevraagd wordt kinderbijbels te verspreiden. Helemaal als er verschillende uitdagingen en problemen op zijn pad komen. Nu, twee jaar later, kijkt hij er heel anders tegenaan.

Bao werkt al jaren als evangelist in Vietnam als hij door Open Doors wordt gevraagd kinderbijbels in Vietnam te verspreiden. Hij doet dit al twee jaar en ziet nu ook het belang hiervan in. “Gods Woord is een van de belangrijkste dingen die er zijn. Ik zie het verlangen van mensen in Vietnam naar het kennen van Gods Woord. Het moet makkelijk zijn voor mensen om dit te kunnen lezen. De kinderbijbel is eenvoudig en daarom de makkelijkste manier om volwassenen uit te onderwijzen.”

“We moeten een nieuwe generatie voorbereiden. Ik geloof dat de jonge generatie de generatie zal zijn die grote dingen voor God gaat doen. Ik geloof dat de impact van de kinderbijbels alleen maar groter wordt. Ze worden zelfs al gebruikt voor evangelisatie.”

Bao vertelt over zijn rol als bijbelverspreider: “Ik zie mijn taak als taak van de zaaier. Ik zaai kinderbijbels in Vietnam en God gebruikt deze Bijbels om mensen te laten groeien in geloof. Ik geloof dat er een moment komt waarin veel mensen tot bekering zullen komen. De Heer bereidt ons hierop voor.”

Vervolging in Vietnam

Het verspreiden van Bijbels is lastig in Vietnam aangezien er constante controle vanuit de overheid is. Bao heeft dit persoonlijk ervaren tijdens zijn werk als evangelist. Tijdens een kerkdienst was er een politie-inval waarbij hij werd gearresteerd en verhoord. Na zijn vrijlating zette de politie veel druk op de christenen in zijn omgeving en werd zijn werk bijna onmogelijk gemaakt. Bao verhuisde noodgedwongen en heeft bijna geen contact meer met deze christenen.

Bao werkt al twee jaar voor het kinderbijbelproject in Vietnam. Ze werken in het geheim en proberen zo anoniem mogelijk te blijven. Ondanks de controlerende overheid hebben ze in 2017 al meer dan honderdduizend Bijbels verspreid.


De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Open Doors van harte.

Meer info over Open Doors.

Bron: Open Doors
* Schuilnaam en foto ter illustratie

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.