Collectedoel juli: Tear

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand juli 2018 naar Tear, een organisatie met een passie voor God en voor mensen, die de kracht van de lokale kerk wil inzetten in de strijd tegen armoede en onrecht. Om zo op een duurzame manier wereldwijd mensenlevens te veranderen.

Tear helpt kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om in hun eigen dorp of stad initiatieven te ontplooien tegen armoede. Bijvoorbeeld op het gebied van hiv en aids, voedselzekerheid en inkomen, schoon water, noodhulp en voorbereiding op rampen.

In Nederland moedigt Tear mensen aan om door te geven en te bidden te strijden tegen armoede en voor gerechtigheid. Christenen worden uitgedaagd om na te denken over hun levensstijl en de gevolgen daarvan voor de armen. En Tear verbindt kerken in Nederland met kerken overzee om een wederzijds proces van leren en bemoedigen te stimuleren.

Dat een kleine inspanning grote gevolgen kan hebben, blijkt uit het verhaal van Lita uit Cambodja.

De plaatselijke kerk startte niet alleen bijbelstudies: met de voorganger van haar kerk begon Lita ook een project om krekels te kweken (een lekkernij in het land: de krekels worden gefrituurd en als snack gegeten). Toen ze zag wat voor succes dat was, begon ze ook andere dorpsbewoners te leren hoe dit moest. De leefomstandigheden van veel mensen zijn verbeterd, maat er is een nog belangrijker effect: er is tegenwoordig verzoening in het dorp. Christenen zoals Lita en haar man werden voorheen wel met stenen bekogeld, maar worden nu heel anders behandeld, doordat er dankzij haar inmiddels 25 gezinnen betrokken zijn bij het kweken van krekels, waardoor hun inkomen en leefomstandigheden verbeterd zijn.
De mensen werken meer samen en delen hun hulpmiddelen. Zo hebben de dorpsbewoners inmiddels samen een weg gerepareerd en hebben ze geleerd hoe ze goede, gezondere relaties kunnen opbouwen. Lita: “Ik hoop komend jaar meer mensen te betrekken bij de verbeteringen en de vooruitgang in het dorp.”

Lees het hele verhaal van Lita of over Tear.

De Ichthusgemeente ondersteunt dit werk van harte!

Foto: Tear

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.