Challenge ‘ouders-van-tieners’

Zo maar wat dingen die kort geleden in het nieuws waren: ‘Meer tieners in aanraking met justitie in coronatijd’ … ‘Kinderen de dupe van Nederlands coronabeleid

De coronasituatie heeft een zware wissel op gezinnen getrokken. Bij sommige gezinnen pakte het meer samenzijn heel goed uit, bij veel andere gezinnen schiep het spanningen en liep de druk thuis hoog op. Sommige jongeren zijn door de maatregelen behoedt voor al te gekke escapades in het uitgaansleven. Anderen zijn er depressief door geworden. Kortom, voor iedereen een roerige tijd. Ook van ouders kan dit veel vergen.

De coronaproblematiek die er juist onder tieners en dus in gezinnen met tieners heeft ingehakt is voor uitgeverij Gideon aanleiding om deze zomer een speciale ouders-van-tieners challenge aan te bieden, te vergelijken met de liefdevol-ouderschapschallenge, waaraan enkele jaren geleden een kleine drieduizend mensen aan meededen, die overwegend enthousiast reageerden.

Het is voor ouders een bemoediging en een steuntje in de rug om de relatie met hun tiener(s) te vernieuwen en te versterken. En hopelijk voor ouders en tieners een hulp om meer te genieten van de relatie met elkaar.

Wie zich aanmeldt, ontvangt met ingang van maandag 19 juli zes weken lang iedere werkdag een mailtje van Gideon (dus 30 mailtjes in totaal, vrijdag 27 augustus is de laatste dag). Met daarin herkenbare opvoed-anekdotes, een stukje opvoedtheorie op basis van de bijbel en van opvoedingsboeken van deskundigen, plus een leuke, praktische doe-opdracht of een gebedspunt voor die dag.

Je kunt je aanmelden via deze link!

Bij de challenge worden de volgende boeken gebruikt: Liefdevol ouderschap, Omgaan met tieners een kunst apart, De kracht van biddende ouders en Zo wordt tieners opvoeden leuk. De challenge kan prima gevolgd worden zonder de boeken, maar als je één van de boeken wilt bestellen, klik je gewoon op de titel en volg je verder de stappen die je worden aangewezen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.