Bijbellezen met kinderen

Samen met kinderen de Bijbel ontdekken, dat is soms best een uitdaging. Hoe help je kinderen ontdekken wat de verhalen ons te vertellen hebben? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt ouders en kinderwerkers hierbij met de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’.

Hoe ontdekken kinderen dat Mozes niet alleen het jongetje is in het rieten mandje? En kun je met kinderen ook de Psalmen lezen? En hoe ga je om met de verschillen tussen kinderen? Bij de presentatie Bijbellezen met kinderen van het Nederlands Bijbelgenootschap ga je samen aan de slag met de vraag hoe je én het kind én het bijbelverhaal centraal stelt.

NBG presenteert: Bijbellezen met kinderen

Het NBG verzorgt presentaties voor ouders & kinderwerkers over ‘bijbellezen met kinderen’:

  • handvatten om met plezier met kinderen in de Bijbel te lezen en met de Bijbel aan de slag te gaan
  • inzicht in de eigen geloofsopvoeding en de invloed daarvan
  • kennis over wat belangrijk is bij het bijbellezen met kinderen
  • de helpende hand bij de keuze van een kinderbijbel

Praktische informatie

Bij de presentatie ligt de nadruk op bijbellezen met kinderen thuis óf bijbellezen met kinderen in de kerk. Waar nodig spitsen we de inhoud van de presentatie toe op specifieke vragen. De gemiddelde duur van een presentatie is 90 minuten, maar in overleg is ook een presentatie op maat mogelijk.

Andere presentaties

Het NBG kan ook presentaties verzorgen over bijvoorbeeld het buitenlandwerk van het NBG, bijbelvertalen, de Bijbel in Gewone Taal, of de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Ook kan het NBG een presentatie verzorgen over de Dode Zeerollen, Qumran en de Bijbel. Voor elke doelgroep zijn er mogelijkheden.

Vraag de presentatie aan

Wilt u aan de slag met de Bijbel in uw gezin of met de kinderen in de kerk? Neem voor meer informatie contact op met het Nederlands Bijbelgenootschap via Nanja Faber via nfaber@bijbelgenootschap.nl of 023-5146165.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.