Alhambra Revisited

Kom en beleef Alhambra Revisited – een vertelconcert van drie religies en culturen.

In dit vertelconcert brengen we door verhalen en muziek een bezoek aan het eeuwenoude Alhambra, het beroemde sprookjesachtige Moorse paleis in Andalusië.

In de Middeleeuwen veroveren moslims in Zuid-Spanje een groot gebied dat zij Al Andalus noemen. Dat heeft grote gevolgen voor de joden en christenen die er al wonen. Conflicten kunnen niet uitblijven. Maar er is ook sprake van een culturele uitwisseling en een zekere religieuze verdraagzaamheid. Daarbij spelen verhalen, poëzie en muziek een belangrijke rol.

Verteller Gottfrid van Eck heeft een aantal volksverhalen uit de glorietijd van het Alhambra bewerkt. Verhalen over macht en strijd, verlangen en liefde. Daarbij doemt ook de vraag op hoe we in onze eigen tijd – waarin respect voor andere culturen en religies soms ver te zoeken lijkt- kunnen samenleven.

Alhambra Revisited wordt uitgevoerd door vier muzikanten met Nederlandse, Joodse en Arabisch-Israëlische wortels: zangeres Rolinha Kross, violiste Monique Lansdorp en Haytham Safia op luit. Verteller Gottfrid van Eck voegt zich regelmatig op klarinet bij hen. Samen rijgen zij een aantal muzikale pareltjes uit verschillende oriëntaalse tradities aan elkaar.

U bent van harte welkom dit magische bezoek aan het Alhambra mee te beleven.

Datum: donderdag 20 februari 2020

Tijd: 20.00 – 22.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Plaats: Open Hof, Beethovenlaan 2, Culemborg

Entree: vrije gift

 

Organisatie: Raad van Kerken Culemborg (viering 50 jaar) en H. Suitbertusparochie in samenwerking met de Turks Culturele Stichting Culemborg en de Marokkaanse moskee Taqwa Culemborg.

Mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Buurtpanel en het Cultuurfonds Culemborg.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.