Adventsleesplan

Voor lichtzoekers & lichtbrengers

Jezus kwam op aarde om licht te verspreiden. Zijn woorden en daden werkten aanstekelijk! Het zette mensen in beweging, een beweging van licht, liefde en vrede. Ook wij mogen Jezus navolgen en licht ontsteken op donkere plekken.

Adventsleesplan

In dit bijbelleesplan word je uitgedaagd om na te denken over de betekenis van dat licht en om zelf licht te verspreiden. Van de eerste adventszondag tot Kerst krijg je elke dag een bijbeltekst toegestuurd. Bij die bijbeltekst staat een korte uitleg en een vraag om over na te denken of om mee aan de slag te gaan. Telkens staat het thema ‘licht’ centraal. Word jij ook een lichtbrenger?

Aanmelden

Om een leesrooster te volgen heb je een (gratis) account nodig op debijbel.nl. Het leesrooster ontvang je vervolgens iedere dag per e-mail. Vanaf je computer, op je tablet of op je smartphone volg je zo gemakkelijk een leesrooster. Maak een account aan of log in en meld je aan op debijbel.nl en ontvang vanaf eerste advent (2 december) tot en met Kerst iedere ochtend een e-mail met de bijbeltekst en een vraag om over na te denken of om mee aan de slag te gaan.

 

bron: Nederlands Bijbelgenootschap
foto: NBG